Pražská havlérka v akci: Sorosovo Milion chvilek – Mikoláš Minář. Aneb Když se nám tu politiku snaží vnutit zkrachovalí studenti


Agent Minář: V noci posílá premiérovi výhrůžné esemesky, přes den ladí noty s členem Aspen Institute a ministrem vnitra Janem Hamáčkem! Andrej Babiš vyzval Mikuláše Mináře a jeho lidi k založení politické strany, ať dělají politiku jako strana, a ne jako neziskovka! Jednatel Milionu chvilek to odmítl, oni prý dělají politiku z ulice a tak to zůstane, protože razí přímou demokracii z ulice! Milionový Majdan má kopírovat pouliční protesty proti Robertu Ficovi z loňského roku!

Agent Minář: V noci posílá premiérovi výhrůžné esemesky, přes den ladí noty s členem Aspen Institute a ministrem vnitra Janem Hamáčkem! Andrej Babiš vyzval Mikuláše Mináře a jeho lidi k založení politické strany, ať dělají politiku jako strana, a ne jako neziskovka! Jednatel Milionu chvilek to odmítl, oni prý dělají politiku z ulice a tak to zůstane, protože razí přímou demokracii z ulice! Milionový Majdan má kopírovat pouliční protesty proti Robertu Ficovi z loňského roku!

Snahy o svržení české vlády nadále zesilují. Andrej Babiš včera informoval, že jednatel spolku Milion chvilek Mikuláš Minář mu v noci posílá esemesky [1], které mají výhrůžný podtext a neustále se snaží o vyvolání politických jednání mezi Strakovou akademií a pražskou ulicí. “Když nepřijmete moji nabídku na televizní duel, budou demonstrace proti vám pokračovat.” “Bude pro vás snazší, když přistoupíte na jednání s námi, jinak v ulicích bude více a více lidí.”

Podobně laděné esemesky začaly chodit Andreji Babišovi od Mikuláše Mináře takovým způsobem, že to připomíná vyděračské pamflety, které rozesílal Al Capone v Chicagu v dobách prohibice. Podobný slovník dnes najednou oprašují činovníci neziskovek, kteří se zaklínají demokracií. Procesy v Česku jsou mnohem pokročilejší, protože bizarní a podivná neziskovka najednou dostává nejen široký mediální prostor v České televizi, ale dokonce i legitimizaci ze strany ministra vnitra.

Mikuláš Minář, jednatel Milionu chvilek.

Jan Hamáček z ČSSD se totiž včera opravdu setkal [2] s Mikulášem Minářem a vyslechl si “požadavky” Minářova spolku, který se zaštiťuje peticí, pod kterou se již podepsalo 350,000 lidí. Jedná se o politický převrat řízený z ulice, kterému ministr vnitra poskytuje krycí legitimitu, když s předákem neziskovky vede politický dialog o situaci v zemi. Je to stejné, jako kdyby starosta města vedl dialog se skupinou gangsterů, kteří si diktují podmínky díky tomu, že ulice jim jde na ruku. Jenže, tak jednoduché to zase není.

Ministr vnitra Jan Hamáček je člověk Zdeňka Bakaly a lidí napojených na The Aspen Institute – Central Europe, který založil právě Zdeněk Bakala a Jan Hamáček je dlouholetým členem Aspenu [3]. Jestliže ministr vnitra figuruje v neziskovce tuneláře, jakým je Zdeněk Bakala, potom se jedná o zásadní bezpečnostní riziko a střet zájmů. Jak vůbec může ministr vnitra figurovat v neziskovce člověka, který čelí vyšetřování kvůli kauze OKD?

Mikuláš Minář odmítá založit politickou stranu, politiku chce ovlivňovat z ulice pomocí protestů a prvků přímé demokracie

Tohle se zdá, že Mikuláši Minářovi vůbec nevadí, že Jan Hamáček je napojený na oligarchu Zdeňka Bakalu. Kdepak, špatný je pouze Andrej Babiš, a tím to hasne. Jenže, když ministr vnitra jedná s předákem neziskovky o politické situace v zemi, je to velmi nebezpečný úkaz. Znamená to, že představitel státní exekutivy koordinuje a ladí noty spolu s předákem pouličního gangu, který se zastřešuje řvoucím davem v ulici.

Přestože by vláda měla držet pospolu a čelit tlaku zvenčí, ve skutečnosti tomu tak není a Jan Hamáček v podstatě pomáhá neziskovce Mikuláš Mináře útočit ne českého premiéra. Představte si, kdyby někdo z členů armády nebo nejbližších spolupracovníků venezuelského prezidenta Nicolase Madura začal vyjednávat s pučisty ve Venezuele, kteří jsou řízeni zvenčí přímou americkou administrativou a tajnými službami. To by bylo považováno za podraz a zradu prezidenta.

Politika vedená z prken divadel, nikoliv od volebních uren.

Jenže, nejbrutálnější na celé kauze demonstrací Milionu chvilek je zjištění, o jaký se vlastně jedná proces řízení. Postaral se o to Andrej Babiš, který tento proces odhalil. Před několika dny totiž vyzval [4] Mikuláše Mináře k tomu, aby si založil politickou stranu, pokud tedy chce vrtat do politiky v ČR, a ať ukáže u voleb, kolik lidí bude jeho politickou stranu volit. Jenže, Mikuláš Minář tuto výzvu odmítl s neuvěřitelným argumentem.

Milion chvilek prý podporuje 350 tisíc lidí, kteří na ulici demonstrují proti Andreji Babišovi, a tím je to prý dané a nějaká politická strana není k prosazování demokracie potřeba. Dámy a pánové, Mikuláš Minář právě oficiálně ukradl SPD hlavní volební program přímé demokracie z ulice. Přímá odvolatelnost politiků jako hlavní politické téma a program SPD, pamatujete? No, a co teď dělá Mikuláš Minář? No přece odvolává Andreje Babiše z funkce přímo z ulice. Není potřeba si hrát na volby jednou za 4 roky, prostě lidi si na ulici řeknou, že je potřeba politika odvolat a vyrazí do ulic s požadavkem na odstoupení premiéra.

Přímá demokracie už myšlenkově nepatří SPD, s veškerou razancí ji prosazuje Mikuláš Minář, Milion chvilek a jeho ulice

Když kdokoliv namítne, že politika z ulice je revoluce a povstání, tak je umlčen slovy o tom, že občané v ulicích se vrací k myšlence odkazu Václava Havla o tzv. občanské společnosti a občanské angažovanosti na ulici. A to je co? No to je přece přímá demokracie! Ta přímost spočívá v tom, že v politickém procesu je vynechán prvek zastupitelské demokracie, tedy parlament a demokratické volby, protože jak sami vidíte, přímá demokracie je o přímosti, tedy občané z ulice přímo odvolávají premiéra a kladou si požadavky na něj, posílají mu výhrůžné esemesky, koordinují přímou demokratickou sílu s ministrem vnitra, předkládají premiérovi požadavky, ultimáta, výhrůžky. To, co původně začalo před rokem a půl jako bizarní projekt studentů pražské FF UK, se teď najednou transformuje do podoby masových demonstrací z minulého roku na Slovensku.

Andrej Babiš: “V Česku se vlády mění u voleb, ne z ulice!”

V redakci Aeronetu jsme rádi, že Andrej Babiš si vzal od nás radu k srdci [5] a hned o víkendu na konferenci Globsec v Bratislavě uvedl [6], že Česká republika není Slovensko a žádná vláda v Praze odstupovat nebude na podnět demonstrantů, protože v ČR se mění vlády u voleb, ne z ulice. Přesně o tomto jsem hovořil [7] v pátek v pořadu na SVCS a hned o víkendu se ukázalo, že Andrej Babiš si vzal rady k srdci. To, co probíhá v ulicích, je Majdan řízený ze zahraničí. A proti těmto zmanipulovaným davům lidí je potřeba zaujmout postoj naprosté izolace.

Andrej Babiš může zachovat vládu jedině tak, že nebude s ulicí vůbec jednat, ani s jejími představiteli, protože pokud by tak učinil, vedlo by to k legitimizaci požadavků ulice a jejích představitelů. Tuto chybu udělal Robert Fico na Slovensku, kdy přistoupil na požadavek ulice k rekonstrukci vlády a výsledkem od té doby je pád hnutí SMER, který se nezastavuje. Tyto procesy jsou velice dobře známy všem architektům barevných revolucí, že jakmile vláda přistoupí na jakýkoliv požadavek ulice, je to počátek konce vlády.

Pražské demonstrace jsou ve skutečnosti povstáním pražské buržoazie se všemi atributy, jak je popisuje Marxův legendární Kapitál

Praha nereprezentuje Českou republiku. Je to multikulturní region, kde je více náplavy a cizinců, než kolik je tam rodilých Pražanů, a to vede k tomu, že Praha se spíše podobá Jeruzalému a potažmo biblickému Babylonu. Mnoho národností, mnoho kmenů a druhů, ale jedno mají společné, kosmopolitní vnímání procesů. V Praze se koncentruje to, čemu se v marxismu říkalo “buržoazie”.  Toto označení z francouzštiny pro měšťanstvo má ale značně posunutý politický výraz posledních přibližně 100 let.

Typickým znakem buržoazie je naprosté odtržení od života dělnické třídy, pracujícího lidu, rodin s dětmi a společenských hodnot. To je původní definice buržoazie. A jak sami s překvapením vidíte, toto označení přesně popisuje pražskou havlérku, pražskou ulici, pražskou uměleckou frontu, demonstranty proti politikům, kteří získali podporu celého národa u voleb. Buržoazie v Praze však volby neuznává jako nástroj řízení, jejich nástrojem řízení je pražská ulice. Nikomu nevadí Zdeněk Bakala, nikomu z novinářů mainstreamu.

Terčem útoků ulice je i Marie Benešová, ministryně spravedlnosti.

Nejhorší zjištění je, že hlavní volební téma SPD právě teď prosazuje neziskovka Mikuláše Mináře. Právě on totiž razí přímou demokracii tak ukázkově, až se z toho točí hlava. Na přímo z ulice odvolává politiky, a to rovnou Marii Benešovou a premiéra Andreje Babiše.  Když Andrej Babiš namítne, že přece máme demokracii a politici se mění u voleb, Mikuláš Minář na to odpovídá, že požadavky ulice podpořilo 350,000 lidí a není potřeba zakládat politické strany a účastnit se voleb.

Hlas ulice je prý k odvolání politika dostatečný impuls. A příklad prý máme na Slovensku a také na Ukrajině v Majdanu. Já doufám, že už začínáte chápat, jak nebezpečný nástroj si SPD dala do svého volebního programu. Stejně jako ten odpor proti “nelegální” migraci, protože pronárodní politik musí mít odpor k veškeré migraci, legální i nelegální. Pokud mu legální migrace nevadí, není to vlastenec, ale pokrytec. Procesy znáte, procesy vidíte, ale je potřeba je umět i vyhodnocovat. A procesy okolo protestů proti premiérovi jsou procesem povstání pražské buržoazie.