V Česku, stejně jako na Slovensku, probíhají stejné procesy! …Dosaďte si jen jiná jména a funkce. U nás prezident Zeman stojí přesně na opačném pólu než ten slovenský


Gašpar: Liberální média se spolu s prezidentem snažila uspořádat slovenský majdan

 

Bývalý poradce slovenského ministerstva vnitra Tibor Gašpar v rozhovoru pro portál Hlavné Správy okomentoval svou rezignaci, o které včera informovala ministryně Denisa Saková před setkáním s prezidentem Andrejem Kiskou.

„Původně jsem se k věci nechtěl blíže vyjadřovat, protože tak jako předseda vlády a paní ministryně vnitra, i já vycházím jen z medializovaných informací. Od mého odstoupení z pozice policejního prezidenta, tyto online informace přímo z vyšetřovacího spisu poskytuje bulvární novinářka Tódová z Deníku N s bulvární novinářkou Šimíčkovou z týdeníku Plus 7 dní. Chtěl bych zdůraznit, že dosud jsem nebyl kontaktován orgány činnými v trestním řízení a údajné tvrzení policisty Vorobjova jsou mi známé z výše uvedeného bulváru. Jak jsem uvedl již několikrát, kategoricky odmítám všechna obvinění, které vůči mé osobě znovu směřují tytéž liberální média, které se pokoušely za asistence prezidenta této země o ‚slovenský majdan‘ na jaře minulého roku a neváhali k tomu zneužít vraždu dvou mladých lidí,“ uvedl.

Podle něj se média společně s prezidentem Kiskou snaží o to, aby odstoupil, a to prostřednictvím nepravdivých a neprověřených informací.„Liberální média za asistence prezidenta Kisky a politické opozice, tak jak po vraždě novináře Kuciaka a jeho přítelkyně, opět volají po mém odvolání z pozice poradce na základě nepravdivých a neprověřených informací. Informací, které jsou předkládány veřejnosti neúplně, zkresleně, bez základního ověření, a zejména koordinovaným způsobem,“ domnívá se.

Dodal také, že tímto agresivním způsobem se snaží pošpinit pověst lidí, kteří mají jiné názory. Využívají k tomu zastrašování a vyvolávají vůči těmto lidem negativní náladu a nenávist.

„Manipulují veřejným míněním jako za časů normalizačních procesů a staví se do pozice soudců a morálních autorit. Jejich cílem je i za cenu porušování zákonů této země agresivním způsobem pošpinit pověst lidí, kteří projevují jiné názory, než je jejich vlastní vidění světa a této společnosti, zastrašovat a vyvolávat vůči těmto lidem negativní nálady a nenávist. Nehledí na lidskou důstojnost a soukromí,“ uvedl.

„Ve své aroganci ‚bojují‘ proti nenávisti na internetu šířením vlastní nenávisti. Neváhají nezákonně zasahovat do soukromých vztahů. Pod pláštěm investigativní žurnalistiky plní úkoly zejména svých zaměstnavatelů. Objektivnost informování a novinářská etika, to jsou pro ně prázdné pojmy a fráze. Bez jakýchkoliv zábran porušují ochranu osobnosti, ochranu utajovaných skutečností, telekomunikační tajemství, bankovní tajemství a jiné,“ domnívá se.Okomentoval také chování prezidenta SR Kisky.

„Za velmi smutný považuji fakt, že prezident Kiska, vůči němuž, resp. jeho společnosti je několik reálných podezření ze spáchání trestné činnosti, které se stále vyšetřují a vyšetřovaly už za mého působení jako policejního prezidenta, se znovu staví do pozice morální autority a vyjadřuje rozhořčení nad smyšlenými podezřeními vůči mé osobě. Co více potřebuje pan prezident Kiska, aby použil stejný metr vůči sobě jako vůči mně a odstoupil? Kdo jiný, pokud ne představitelé státu mají respektovat presumpci neviny?“ ptá se.

Gašpar působil od roku 2012 jako policejní prezident. V březnu minulého roku požadovali účastníci protestů za Slušné Slovensko jeho rezignaci. Nakonec po dohodě s premiérem Peterem Pellegrinim odstoupil. Stal se tak nejdéle sloužícím prezidentem sboru.

Před nedávnem se objevily informace, že několik měsíců před vraždou Kuciaka a jeho snoubenky o něm někdo shromažďoval v policejní databázi informace. Toto zjištění vyvolalo ve slovenských médiích značné znepokojení, jelikož v té době byl policejním prezidentem právě Gašpar, jenž je napojený na rodinu Bödörů z Nitry. Členové této rodiny prý shromažďovali kompromitující materiály na nepohodlné novináře včetně Kuciaka. Poté Sakova oznámila, že se společně s Gašparem dohodli, že odstoupí.

Zdroj: https://cz.sputniknews.com/slovensko/201902019087954-gaspar-kiska-kuciak/