CELÉ POLSKO ZAHÁJILO OFENZÍVU PROTI SATANOVI. PŘIDEJTE SE!


„Milion Poláků se dnes mezi 14. a 15. hodinou modlilo „Růženec na hranicích“ v polském příhraničí, tedy i na hranicích s Českou republikou. Akci podpořil episkopát a zapojilo se 22 diecézí. Bylo to, jak už bývá v Polsku zvykem, velké. Poláci tyto velké náboženské akce umí, mají perfektní organizaci, žádná improvizace, super promo. I tentokrát k modlitbě vyzývali ve  spotech populární herci a zpěváci a státní železnice daly účastníkům na bumážku slevu na lístek, který stál jeden zlotý (asi šest korun), ať už se cestovalo kamkoliv. Mezi mecenáši a sponzory se objevili giganti jako Energa, což je jeden z největších distributorů elektřiny v Polsku, nebo firma Cermag vyrábějící koupelnové příslušenství. 
Datum 7. října nebyl vybrán náhodou, je to výročí bitvy u Lepanta, kde v roce 1571 křesťanská Svatá liga (mezinárodní spojenectví iniciované papežem Piem V.) zvítězila nad velkou početní převahou Osmanů pronikajících do Středomoří. Po bitvě bylo osvobozeno na 12 000 křesťanských otroků. Protože vítězství u Lepanta bylo v Evropě považováno za zázrak připisovaný přímluvě Panny Marie, vyprosené modlitbami růžence, papež Pius V. na památku vítězství ustanovil svátek Panny Marie Růžencové, který se slaví dodnes. Dále je to také první sobota v měsíci, 140. výročí zjevení Matky Boží v Gietrzwałdzie, sté výročí zjevení ve Fatymě a v neposlední řadě předvečer stého výročí polské nezávislosti
Poláci si potrpí na extrabuřty, takže se modlili Goralé na vrcholcích hor i námořníci na Baltském moři. Modlili se pacienti a lékaři ve špitálech. K akci se připojily také letiště Chopina ve Varšavě, Wałęsovo letiště v Gdaňsku a další letiště v Poznani, v Katovicích, v Lodži nebo ve Vratislavi. Modlili se i polští vojáci na základně v afghánském Bagrámu a polští krajani se modlili ve svých kostelech v Paříži, v Londýně, Dublinu, Amsterdamu, v Neapoli, za polárním kruhem na norském souostroví Lofoty, v novozélandském Aucklandu nebo v mariánské svatyni na japonském ostrově Honšú. 
Podle krakovského arcibiskupa Marka Jędraszewského se dnes Poláci modlili i za nás, jako za všechny národy Evropy a světa, aby se „obrátily a v případě Evropy také navrátily ke křesťanským kořenům“ (následoval projev o třetí světové válce jako trestu za bezbožnost; za tutéž řeč by byl Duka internován a ta slečna z ČRo by rovnou spáchala sebevraždu). 
Tolik z Polska.“